Gelukkig (en) Gezond Koken
 
      


DEZE WEBSITE GAAT BINNENKORT VAN NAAM VERANDEREN: LIEFS VAN KARIN

Welkom op mijn blog! Veel leesplezier.

Blog


Terug naar overzicht

22-11-2018

Ik hou er van en ik heb er een hekel aan..

Ergens in mij zitten 2 personen. Nee ik ben niet schizofreen (wel een beetje gek) maar soms begint het er wel op te lijken. Zodra de man met de witte baard de kruidnoten weer mee neemt is het mis.

Ik zal de 2 dames even voorstellen. ik begin bij Karin1. K1 kijkt in de kast en zegt in mijn hoofd. Ja joh je mag best lekker een schaaltje kruidnoten. Je hebt hard gewerkt vandaag, gezond gekookt dus dat kan geen kwaad. Je zegt toch zelf altijd: Het maakt niet uit welke maat je hebt, als je maar in balans bent. Geniet van het leven..

Daar overheen komt Karin2. Nee Karin, geen kruidnoten eten. Je hebt gezond gegeten vandaag, dat is zonde. Dan verpest je het weer. Ga maar wandelen buiten of je tanden poetsen. Je wilt toch in dat mooie jurkje passen met de kerst? En je weet hoe het gaat, als je 1 handje neemt volgt er een hele schaal.
Ik wordt er gek van!

Soms geef ik K1 gelijk, want ja genieten mag zeker. En te streng zijn werkt vaak alleen maar averechts. Dus dan neem ik een schaaltje van die ontzettend verslavende kruidnoten. (nee geen pepernoten, dat zijn die zachte met anijs smaak) En dan eet ik ze langzaam op met een kopje thee.

Maar soms geef ik ook K2 gelijk. Dan ben ik sterk :) Dan ga ik inderdaad wandelen of ik bak een heel verantwoorde appelcrumble zonder suiker, waar ik dan ook heerlijk van kan gaan genieten. En voel ik me eigenlijk best wel goed. Eigenlijk voel ik me dan beter. Beter dan bij K1. Maar af en toe laat ik de sterkste winnen.

Laat het maar snel 6 december zijn. Dan zwaai ik de sint en zijn gevolg uit. Niet alleen omdat er hier in huis dan niet meer gestuiterd wordt, maar ook omdat de kruidnoten dan weer uit de winkels verdwijnen.
En dan? Dan wordt het kerst..

En nu maar snel mijn tanden poetsen!
Welterusten!Terug naar overzicht