Gelukkig (en) Gezond Koken
 
      

Favoriete recepten van mij..

Linzen paprika soep.

Soep, ik zou het wel elke dag willen eten. Makkelijk om je restjes groente mee op te maken. In de winter lekker warm en voedzaam en in de zomer lekker makkelijk met een stokbroodje erbij. Deze linzen soep is echt heerlijk, en ook door onze kids goed gekeurd.

 Benodigdheden: (voor 2 porties)

·      350 gram kipfilet

·      200 gram linzen (uit pot of blik)

·      100 gram taugé

·      2 stengels bleekselderij

·      1 rode paprika

·      1 sjalot (30 gram)

·      1 teentje knoflook

·      200 gram tomatenblokjes (incl. sap)

·      2 bouillonblokjes (De biologische bouillonblokjes van de Ah hebben de voorkeur maar gewone is ook prima)

·      2 tl komijnpoeder

·      2 tl paprikapoeder

·      1 tl chilipoeder (deze is optioneel, word het lekker pittig van)

·      Olijf- of kokosolie

·      500 ml water

 Snipper de sjalot, pers de knoflook, snijd de paprika in stukjes en snijd de kipfilet in blokjes. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in stukjes. Verhit een eetlepel olie in een (soep)pan en fruit de sjalot en knoflook kort aan. Voeg de kipfilet, paprika, bleekselderij, kruiden en specerijen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, de bouillonblokjes en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 à 15 minuten op laag vuur koken, totdat de kip en de groentes gaar zijn.

Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet of zeef en spoel ze af met koud water. Voeg de linzen en taugé toe, roer goed door en laat de soep nog 1 à 2 minuten pruttelen, totdat de linzen en taugé warm zijn. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe. Eet smakelijk!

Je kunt ook gedroogde linzen gebruiken. Voeg dan 65 gram gedroogde linzen toe tegelijk met de tomaten blokjes en laat het 20 minuten mee koken.

 

 

WRAPTAART

 Benodigdheden voor papa en mama en 3 kleine kids:

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook

-  2 paprika’s

- 1 prei

- 1 courgette

- kerrie poeder

- kruidenkaas (in totaal iets meer dan half bakje gebruikt)

- geraspte kaas

- pak van 6 volkoren wraps (of je maakt ze zelf)

- beetje olie

- peper en zout

Uitjes snijden even fruiten in de olie en knoflook erbij persen. Daarna de groente snijden en lekker even mee bakken. Beetje peper en zout erbij en een flinke eetlepel kerriepoeder. Dan 2 lepels kruidenkaas. En lekker goed door roeren.

Natuurlijk even proeven of het goed op smaak is. Oven voorverwarmen op 200 graden. Een blik waar je kwarktaart in maakt even invetten. De eerste wrap insmeren met kruidenkaas, gewoon klein beetje en in het blik doen. Je mengsel in 5 delen verdelen en het eerste deel erop doen. Daarop de volgende wrap met kruidenkaas en zo herhalen. Als laatste een wrap boven op doen met beetje kruidenkaas en een lekkere laag geraspte kaas. Ongeveer 20 minuten in de oven. En aan tafel!

Ook heel makkelijk om een dag van tevoren klaar te maken. Hoeft hij alleen nog in de oven. Eet smakelijk. 


Er gaan er nog meer volgen maar nog geen tijd gehad, ik moest eerst nog even eten koken :)