Gelukkig (en) Gezond Koken
 
      

 

OVER MIJ... EXTRA (Als je echt nog meer wilt weten..)

 

We besloten samen; vanaf 1 januari 2017 gaan we het veranderen. In het begin was ik vrij sceptisch, om eerlijk te zijn. Maar Tom is een echte doorzetter. Zo’n doorzetter zelfs, dat hij nog een extra stok achter de deur wilde in de vorm van een personal trainer. Maar ja, je begrijpt; die zijn niet gratis. We hikten dus enorm tegen de kosten aan. Toen hakte ik ineens de knoop door; we waren net verhuisd en hadden veel geld geleend voor ons eigen droomhuis. Daarin durfden we dus wel te investeren. Waarom dan niet ook investeren in het belangrijkste dat je hebt? Je eigen lichaam? Dat kon ik niet met elkaar rijmen. Uit onze laatste sokken hebben we alle euro’s die we konden vinden bij elkaar gesprokkeld,  zodat Tom aan een 12 weken programma kon beginnen.

Nu moest ik natuurlijk zelf ook aan de bak. Ik heb me werkelijk waar op het internet gestort. Talloze recepten gelezen, ik ging food bloggers volgen en alle pakjes en zakjes die we in huis hadden, hebben we weggegeven of weggegooid. Zonde? Nee helemaal niet: het enige wat je weg gooit is zout, suiker en een heel klein beetje kruiden.

En toen moesten we aan de slag. Dat ging met vallen en opstaan, geloof me. De ene keer was de spaghetti te kruidig en de andere keer zat er aan de groente uit de oven geen kraak of smaak. Maar gaandeweg begon ik het spel van het koken te snappen. Tot mijn eigen verbazing begon ik het zelfs leuk te vinden. En lukte me het nog ook. Nee het was eigenlijk helemaal niet moeilijk, waarom had ik dat niet eerder gedaan? Waarom had ik die stap niet eerder genomen?

Te weinig inspiratie, niet gemotiveerd of geen zin? Nee, het was vooral durf. In de keuken moet je durven combineren met smaken. Gewoon doen en dan komt de rest vanzelf. En door het gewoon te doen durf je steeds meer. Geen smoesjes van geen tijd, geen geld of geen inspiratie. Gewoon er voor gaan. Als ik het kan, kan jij het zeker, let maar op!

Ik ben de studie “Gezonde voeding” gaan volgen, omdat ik het belangrijk vind om te weten wat ons lichaam nodig heeft. Ik wil geen trends volgen, maar gewoon bij de basis beginnen. Onder andere het volgen van het programma :”45 dagen suikervrij” heeft  echt mijn ogen geopend. Echt o-ver-al zitten slechte suikers in. Daarvan ben ik zo geschrokken, dat ik nu veel tussendoortjes zelf maak, ook bv mijn granola (gebakken havermout). Heerlijk in de yoghurt met een sinaasappel. Ook mijn kinderen vinden dit erg lekker. Zou je het niet voor jezelf doen, doe het dan voor hen: zij verdienen het beste, toch?

Het allerbelangrijkste is wel dat we ons lekkerder in ons vel voelen. We zijn samen 36 kilo afgevallen. Tom 28 kg en ik 8 kg. Verschil moet er zijn ha ha. Bij Tom blijft het eraf, en ik val nog verder af. Begrijp me goed; dit is niet gekomen door minder te eten of een dieet te volgen, maar alleen door anders te eten. En dat is wat ik zo gaaf vind. Daarom wil ik nu mijn enthousiasme met jou delen. Je motiveren om gelukkig te worden of te blijven. Door gezond te koken en te leven. En natuurlijk kan je dan af en toe heus nog uit de band springen met een heerlijke Bossche bol, een hele grote zak chips of een frietje oorlog. Daar mag je ook gerust met volle teugen van genieten. Omdat je daarna weer terug gaat naar je gezonde basis.

Ik houd niet van ingewikkelde recepten; doe mij maar puur. Van die recepten waar zoveel ingrediënten voor nodig zijn, dat je halverwege al stopt met lezen. Nee, gewoon lekker simpel, vers en gezond. Heerlijk toch zo’n volkorenpasta met romige saus, gebakken ui en champignons en gerookte kip? Of wat dacht je van een stoofpotje met rundvlees, wortel, ui en tomaat en een lekker gebakken aardappeltje erbij? Daar heb je echt geen pakje voor nodig maar maak je heel simpel zelf met wat kruiden en vlees en groente. Gewoon eten, zoals eten bedoeld is.

Zo nu weet je al best veel :) 

Wil je me wat vragen?, Laat via messenger een berichtje achter..

Of ga weer terug naar de vorige pagina.. Thanks!